Kjenner du til Haloumiost? En tradisjonell, salt ost fra Kypros som når den stekes får en herlig konsistens (som grunn ikke ligner så mye på ost) Du finner den i ostehylla i dagligvarebutikken. Haloumi og squashpletter er overraskende godt! Servér i wrap sammen med salat og rømme. Eller prøv sammen med ris og en spicy saus?
Ca 12- 16 pletter INGREDIENSER
400 g squash, grovrevet 1 pakke Haloumiost, grovrevet 50 g hvetemel 50 g kokt quinoa 1 ts bakepulver 2 egg Skall av 1/2 sitron, finrevet Saft av 1/2 sitron 1/2 ts salt. Litt pepper 3 ss frisk mynte Rapsolje til steking
GJØR SLIK
1. Bland det tørre: mel, quinoa, salt, pepper og bakepulver. 2. Riv squash og haloumiost. 3. Riv sitronskall og press saft av 1/2 sitron. 4. Visp sammen eggene, hakk urter og bland det hele sammen. 5. Varm en tykkbunnet stekepanne til medium varme. 6. Ha i ca 2 ss av blandingen og stek til gylne kaker/pletter. 7. Snu og stek på andre siden et par minutter.
Det var sommeren 2018 vi stiftet nært bekjentskap med squash. Etter å ha blitt andelsbønder hadde vi økologisk squash så langt øyet kunne se. Vi måtte stadig finne nye bruksområder for denne grønnsaken som ikke er den mest spennende, hverken i karakter eller smak.
Men i partnerskap med ost, litt sitron og urter blir det riktig så god snaddermat. Inspirert av en oppskrift jeg fant i the Guardian, lagde jeg min egen versjon av Anna Jones´ squashpletter.
Legg til i handlevogn
Kjenner du til Haloumiost? En tradisjonell, salt ost fra Kypros som når den stekes får en herlig konsistens (som grunn ikke ligner så mye på ost) Du finner den i ostehylla i dagligvarebutikken. Haloumi og squashpletter er overraskende godt! Servér i wrap sammen med salat og rømme. Eller prøv sammen med ris og en spicy saus?
Ca 12- 16 pletter INGREDIENSER
400 g squash, grovrevet 1 pakke Haloumiost, grovrevet 50 g hvetemel 50 g kokt quinoa 1 ts bakepulver 2 egg Skall av 1/2 sitron, finrevet Saft av 1/2 sitron 1/2 ts salt. Litt pepper 3 ss frisk mynte Rapsolje til steking
GJØR SLIK
1. Bland det tørre: mel, quinoa, salt, pepper og bakepulver. 2. Riv squash og haloumiost. 3. Riv sitronskall og press saft av 1/2 sitron. 4. Visp sammen eggene, hakk urter og bland det hele sammen. 5. Varm en tykkbunnet stekepanne til medium varme. 6. Ha i ca 2 ss av blandingen og stek til gylne kaker/pletter. 7. Snu og stek på andre siden et par minutter.
Det var sommeren 2018 vi stiftet nært bekjentskap med squash. Etter å ha blitt andelsbønder hadde vi økologisk squash så langt øyet kunne se. Vi måtte stadig finne nye bruksområder for denne grønnsaken som ikke er den mest spennende, hverken i karakter eller smak.
Men i partnerskap med ost, litt sitron og urter blir det riktig så god snaddermat. Inspirert av en oppskrift jeg fant i the Guardian, lagde jeg min egen versjon av Anna Jones´ squashpletter.
Kjenner du til Haloumiost? En tradisjonell, salt ost fra Kypros som når den stekes får en herlig konsistens (som grunn ikke ligner så mye på ost) Du finner den i ostehylla i dagligvarebutikken. Haloumi og squashpletter er overraskende godt! Servér i wrap sammen med salat og rømme. Eller prøv sammen med ris og en spicy saus?
Ca 12- 16 pletter INGREDIENSER
400 g squash, grovrevet 1 pakke Haloumiost, grovrevet 50 g hvetemel 50 g kokt quinoa 1 ts bakepulver 2 egg Skall av 1/2 sitron, finrevet Saft av 1/2 sitron 1/2 ts salt. Litt pepper 3 ss frisk mynte Rapsolje til steking
GJØR SLIK
1. Bland det tørre: mel, quinoa, salt, pepper og bakepulver. 2. Riv squash og haloumiost. 3. Riv sitronskall og press saft av 1/2 sitron. 4. Visp sammen eggene, hakk urter og bland det hele sammen. 5. Varm en tykkbunnet stekepanne til medium varme. 6. Ha i ca 2 ss av blandingen og stek til gylne kaker/pletter. 7. Snu og stek på andre siden et par minutter.
Det var sommeren 2018 vi stiftet nært bekjentskap med squash. Etter å ha blitt andelsbønder hadde vi økologisk squash så langt øyet kunne se. Vi måtte stadig finne nye bruksområder for denne grønnsaken som ikke er den mest spennende, hverken i karakter eller smak.
Men i partnerskap med ost, litt sitron og urter blir det riktig så god snaddermat. Inspirert av en oppskrift jeg fant i the Guardian, lagde jeg min egen versjon av Anna Jones´ squashpletter.