Dette kan du servere som en enkel smårett. Ha i kikerter for et mer mettende måltid.
Retten er ganske mild, og kanskje får du barna til å smake om du serverer varmt nan- eller pitabrød ved siden?
I Arendal finner du en butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Med utgangspunkt i råvarene der utvikler jeg oppskrifter.
Ingredienser. Lett måltid til 4 personer
1 løk, finhakket
1 blomkål, i små buketter
1 ts spisskummen
1 ts chiliflak eller chilipulver (smakes til etter styrke)
1/2 ts kanel
4 ss smør
1,5 dl fløte
4 dl couscous
1 buljongterning
ca 8 dl kokende vann
150 g cashewnøtter
salt og pepper
GJØR SLIK
1. Ha løk, blomkålbuketter, olje og krydder i ei gryte, og stek i ca 10 minutt, til det har myknet.
2. Ha fløte i gryta, og la det småputre i 10 min under lokk.
3. Tørrist cashewnøtter i ei varm stekepanne til de er gyllenbrune.
4. Ha couscous og buljong i ei gryte og hell over kokende vann. Sett på lokk og la det svelle i 5 minutt.
5. Bland sammen couscous og kremet blomkål. Topp med ristede nøtter nøtter.
Dette kan du servere som en enkel smårett. Ha i kikerter for et mer mettende måltid.
Retten er ganske mild, og kanskje får du barna til å smake om du serverer varmt nan- eller pitabrød ved siden?
I Arendal finner du en butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Med utgangspunkt i råvarene der utvikler jeg oppskrifter.
Ingredienser. Lett måltid til 4 personer
1 løk, finhakket
1 blomkål, i små buketter
1 ts spisskummen
1 ts chiliflak eller chilipulver (smakes til etter styrke)
1/2 ts kanel
4 ss smør
1,5 dl fløte
4 dl couscous
1 buljongterning
ca 8 dl kokende vann
150 g cashewnøtter
salt og pepper
GJØR SLIK
1. Ha løk, blomkålbuketter, olje og krydder i ei gryte, og stek i ca 10 minutt, til det har myknet.
2. Ha fløte i gryta, og la det småputre i 10 min under lokk.
3. Tørrist cashewnøtter i ei varm stekepanne til de er gyllenbrune.
4. Ha couscous og buljong i ei gryte og hell over kokende vann. Sett på lokk og la det svelle i 5 minutt.
5. Bland sammen couscous og kremet blomkål. Topp med ristede nøtter nøtter.
Dette kan du servere som en enkel smårett. Ha i kikerter for et mer mettende måltid.
Retten er ganske mild, og kanskje får du barna til å smake om du serverer varmt nan- eller pitabrød ved siden?
I Arendal finner du en butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Med utgangspunkt i råvarene der utvikler jeg oppskrifter.
Ingredienser. Lett måltid til 4 personer
1 løk, finhakket
1 blomkål, i små buketter
1 ts spisskummen
1 ts chiliflak eller chilipulver (smakes til etter styrke)
1/2 ts kanel
4 ss smør
1,5 dl fløte
4 dl couscous
1 buljongterning
ca 8 dl kokende vann
150 g cashewnøtter
salt og pepper
GJØR SLIK
1. Ha løk, blomkålbuketter, olje og krydder i ei gryte, og stek i ca 10 minutt, til det har myknet.
2. Ha fløte i gryta, og la det småputre i 10 min under lokk.
3. Tørrist cashewnøtter i ei varm stekepanne til de er gyllenbrune.
4. Ha couscous og buljong i ei gryte og hell over kokende vann. Sett på lokk og la det svelle i 5 minutt.
5. Bland sammen couscous og kremet blomkål. Topp med ristede nøtter nøtter.