Denne hvite pizzaen har smaksrike toppinger som karamellisert løk og fenikkelmarmelade og spinat i hvitløk. Toppet med myk chevre og den parmesanlignende Østavind-osten fra Tine får pizzaen en god balanse. Oliven eller skinke til slutt løfter enda et hakk. (Osten får du i alle dagligvarebutikker).
Lag pizzadeig først. Mens den hever, lager du toppingene; spinat i hvitløk og de karamelliserte grønnsakene.
TIPS! Lag deigen kvelden før, så sparer du tid. Sett i såfall til heving i kjøleskapet og ta den ut 1 time før du skal bruke den.
STEG 1. Pizzadeig, 4 pers
3 ss smeltet smør 1,5 dl vann salt 4 1/2 dl hvetemel 1/5 del fersk gjær eller 1/3 pk tørrgjær
GJØR SLIK
1. Varm opp smøret til det er smeltet 2. Hell vannet i smørgryta. Pass på at smørvannet er lunkent, og ikke er for varmt. 3. Hell smørvannet i melet sammen med gjæren, og elt godt, ca 10 minutter til du har en smidig deig. 4. Sett til heving under et klede. Enten minst halvannen time i romtemperatur eller natten over i kjøleskap. Bakedagen setter du ovnen på aller høyeste temperatur, varmluft.
STEG 2 Karamellisert løk og fenikkel
4 ss smør 1 fenikkel, i tynne skiver 1 løk, i tynne skiver 2 ss balsamicoeddik 1 ss sukker 1 olje grovt salt Pepper
GJØR SLIK
1. Bruk en tykkbunnet gryte, helst en emaljert jerngryte. 2. Sett på medium varme. Ha i 2 ss smør og deretter den tynnskivede fenikkelen og løken. 3. Rør godt, og skru ned varmen etter ca 5 minutt. 4. Rør i 2 ss smør, og ha i balsamico og sukker. 5. La det karamellisere seg, ca 10-15 min. Lag spinat i hvitløk samtidig som fenikkelblandingen småkoker.
STEG 3. Spinat i hvitløk.
3-4 håndfuller spinat, grovhakket (eller mangold) 2 hvitløksfedd, presset 1 ss olivenolje litt salt 1 ts tørket eller fersk timian eller oregano (Bittelitt sitronsaft, om du har)
GJØR SLIK
1. Ha spinaten i ei gryte, og varm opp til spinatbladene faller sammen. La det surre til vannet har fordampet. Dette er viktig for godt resultat. 2. Ha i de pressede hvitløksfeddene, salt og urter. (og evt litt sitronsaft)
STEG 4 Press ut pizzaen på et lett melet bakebrett. Prøv å bevare luftboblene i deigen.
STEG 5 Hvit pizzasaus
2 ss olivenolje 1 hvitløksfedd, presset 6 ss creme fraiche 1 ts salt 1 ts Dijonsennep, om du vil. Bland sammen.
STEG 6 Sett sammen pizza! 1. Spre den hvite pizzasausen utover pizzabunnen. 2. Ha over spinatblandingen. 3. Ha over fenikkel- og løkmarmeladen. 4. Dryss over 200 g. revet Østavind ost. 5. Smuldre over en fersk rull chevre. Har du oliven, soltørkede tomater eller vellagret skinke, hiv det på. 6. Stek nederst i ovnen på høyeste varme (varmluft) til osten er smeltet. Steketid varierer fra ovn til ovn.
Mange av mine oppskrifter er råvareinspirert, også denne. I år ble familien min og jeg er medlemmer av et andelslandbruk, og har høstet uante mengder mangold. -Hva kan vi bruke denne bladgrønnsaken til, lurte vi, annet enn i omelett, stuing og gryte? Løsningen ble pizzatopping. Topping ble også fenikkelen vi hadde med hjem etter en høstedag på åkeren. For å rendyrke fenikkelens søtsmak, karamelliserte vi den sammen med løk. Godt, og en veldig populær oppskrift på nettsiden her!
Legg til i handlevogn
Denne hvite pizzaen har smaksrike toppinger som karamellisert løk og fenikkelmarmelade og spinat i hvitløk. Toppet med myk chevre og den parmesanlignende Østavind-osten fra Tine får pizzaen en god balanse. Oliven eller skinke til slutt løfter enda et hakk. (Osten får du i alle dagligvarebutikker).
Lag pizzadeig først. Mens den hever, lager du toppingene; spinat i hvitløk og de karamelliserte grønnsakene.
TIPS! Lag deigen kvelden før, så sparer du tid. Sett i såfall til heving i kjøleskapet og ta den ut 1 time før du skal bruke den.
STEG 1. Pizzadeig, 4 pers
3 ss smeltet smør 1,5 dl vann salt 4 1/2 dl hvetemel 1/5 del fersk gjær eller 1/3 pk tørrgjær
GJØR SLIK
1. Varm opp smøret til det er smeltet 2. Hell vannet i smørgryta. Pass på at smørvannet er lunkent, og ikke er for varmt. 3. Hell smørvannet i melet sammen med gjæren, og elt godt, ca 10 minutter til du har en smidig deig. 4. Sett til heving under et klede. Enten minst halvannen time i romtemperatur eller natten over i kjøleskap. Bakedagen setter du ovnen på aller høyeste temperatur, varmluft.
STEG 2 Karamellisert løk og fenikkel
4 ss smør 1 fenikkel, i tynne skiver 1 løk, i tynne skiver 2 ss balsamicoeddik 1 ss sukker 1 olje grovt salt Pepper
GJØR SLIK
1. Bruk en tykkbunnet gryte, helst en emaljert jerngryte. 2. Sett på medium varme. Ha i 2 ss smør og deretter den tynnskivede fenikkelen og løken. 3. Rør godt, og skru ned varmen etter ca 5 minutt. 4. Rør i 2 ss smør, og ha i balsamico og sukker. 5. La det karamellisere seg, ca 10-15 min. Lag spinat i hvitløk samtidig som fenikkelblandingen småkoker.
STEG 3. Spinat i hvitløk.
3-4 håndfuller spinat, grovhakket (eller mangold) 2 hvitløksfedd, presset 1 ss olivenolje litt salt 1 ts tørket eller fersk timian eller oregano (Bittelitt sitronsaft, om du har)
GJØR SLIK
1. Ha spinaten i ei gryte, og varm opp til spinatbladene faller sammen. La det surre til vannet har fordampet. Dette er viktig for godt resultat. 2. Ha i de pressede hvitløksfeddene, salt og urter. (og evt litt sitronsaft)
STEG 4 Press ut pizzaen på et lett melet bakebrett. Prøv å bevare luftboblene i deigen.
STEG 5 Hvit pizzasaus
2 ss olivenolje 1 hvitløksfedd, presset 6 ss creme fraiche 1 ts salt 1 ts Dijonsennep, om du vil. Bland sammen.
STEG 6 Sett sammen pizza! 1. Spre den hvite pizzasausen utover pizzabunnen. 2. Ha over spinatblandingen. 3. Ha over fenikkel- og løkmarmeladen. 4. Dryss over 200 g. revet Østavind ost. 5. Smuldre over en fersk rull chevre. Har du oliven, soltørkede tomater eller vellagret skinke, hiv det på. 6. Stek nederst i ovnen på høyeste varme (varmluft) til osten er smeltet. Steketid varierer fra ovn til ovn.
Mange av mine oppskrifter er råvareinspirert, også denne. I år ble familien min og jeg er medlemmer av et andelslandbruk, og har høstet uante mengder mangold. -Hva kan vi bruke denne bladgrønnsaken til, lurte vi, annet enn i omelett, stuing og gryte? Løsningen ble pizzatopping. Topping ble også fenikkelen vi hadde med hjem etter en høstedag på åkeren. For å rendyrke fenikkelens søtsmak, karamelliserte vi den sammen med løk. Godt, og en veldig populær oppskrift på nettsiden her!
Denne hvite pizzaen har smaksrike toppinger som karamellisert løk og fenikkelmarmelade og spinat i hvitløk. Toppet med myk chevre og den parmesanlignende Østavind-osten fra Tine får pizzaen en god balanse. Oliven eller skinke til slutt løfter enda et hakk. (Osten får du i alle dagligvarebutikker).
Lag pizzadeig først. Mens den hever, lager du toppingene; spinat i hvitløk og de karamelliserte grønnsakene.
TIPS! Lag deigen kvelden før, så sparer du tid. Sett i såfall til heving i kjøleskapet og ta den ut 1 time før du skal bruke den.
STEG 1. Pizzadeig, 4 pers
3 ss smeltet smør 1,5 dl vann salt 4 1/2 dl hvetemel 1/5 del fersk gjær eller 1/3 pk tørrgjær
GJØR SLIK
1. Varm opp smøret til det er smeltet 2. Hell vannet i smørgryta. Pass på at smørvannet er lunkent, og ikke er for varmt. 3. Hell smørvannet i melet sammen med gjæren, og elt godt, ca 10 minutter til du har en smidig deig. 4. Sett til heving under et klede. Enten minst halvannen time i romtemperatur eller natten over i kjøleskap. Bakedagen setter du ovnen på aller høyeste temperatur, varmluft.
STEG 2 Karamellisert løk og fenikkel
4 ss smør 1 fenikkel, i tynne skiver 1 løk, i tynne skiver 2 ss balsamicoeddik 1 ss sukker 1 olje grovt salt Pepper
GJØR SLIK
1. Bruk en tykkbunnet gryte, helst en emaljert jerngryte. 2. Sett på medium varme. Ha i 2 ss smør og deretter den tynnskivede fenikkelen og løken. 3. Rør godt, og skru ned varmen etter ca 5 minutt. 4. Rør i 2 ss smør, og ha i balsamico og sukker. 5. La det karamellisere seg, ca 10-15 min. Lag spinat i hvitløk samtidig som fenikkelblandingen småkoker.
STEG 3. Spinat i hvitløk.
3-4 håndfuller spinat, grovhakket (eller mangold) 2 hvitløksfedd, presset 1 ss olivenolje litt salt 1 ts tørket eller fersk timian eller oregano (Bittelitt sitronsaft, om du har)
GJØR SLIK
1. Ha spinaten i ei gryte, og varm opp til spinatbladene faller sammen. La det surre til vannet har fordampet. Dette er viktig for godt resultat. 2. Ha i de pressede hvitløksfeddene, salt og urter. (og evt litt sitronsaft)
STEG 4 Press ut pizzaen på et lett melet bakebrett. Prøv å bevare luftboblene i deigen.
STEG 5 Hvit pizzasaus
2 ss olivenolje 1 hvitløksfedd, presset 6 ss creme fraiche 1 ts salt 1 ts Dijonsennep, om du vil. Bland sammen.
STEG 6 Sett sammen pizza! 1. Spre den hvite pizzasausen utover pizzabunnen. 2. Ha over spinatblandingen. 3. Ha over fenikkel- og løkmarmeladen. 4. Dryss over 200 g. revet Østavind ost. 5. Smuldre over en fersk rull chevre. Har du oliven, soltørkede tomater eller vellagret skinke, hiv det på. 6. Stek nederst i ovnen på høyeste varme (varmluft) til osten er smeltet. Steketid varierer fra ovn til ovn.
Mange av mine oppskrifter er råvareinspirert, også denne. I år ble familien min og jeg er medlemmer av et andelslandbruk, og har høstet uante mengder mangold. -Hva kan vi bruke denne bladgrønnsaken til, lurte vi, annet enn i omelett, stuing og gryte? Løsningen ble pizzatopping. Topping ble også fenikkelen vi hadde med hjem etter en høstedag på åkeren. For å rendyrke fenikkelens søtsmak, karamelliserte vi den sammen med løk. Godt, og en veldig populær oppskrift på nettsiden her!