Mester på rester- Kutt matsvinn-prosjekt med Arendal kommune

Arendal Kommunes institusjoner satte seg som mål å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2022. I mars 2020 ble prosjekt igangsatt med varighet til november 2021. I samarbeid med Tove Nævisdal, avdelingsleder, enhet institusjon, koordinerte jeg satsingen «Mester på rester», støttet av Miljødirektoratet.
Prosjektet ble gjennomført med ansatte på Arendal kommunes institusjonskjøkken og avdeling samarbeidet om å kutte matsvinn og i løpet av perioden ble matsvinn kuttet med 40 prosent. Det er en reduksjon på 23 tonn mat, noe som tilsvarer 33 tonn CO2-ekvivalenter.

Prosjektet var en videreføring av Arendal kommunes kjøkkens arbeid med bærekraft. Siden 2007 har 10 institusjonskjøkken jobbet med temaet bærekraftige menyer ved sine kjøkken. Det innebærer å lage mer mat fra bunnen, bruke mer grønnsaker og belgfrukter, gjenbruke rester, bruke sesongvarer, velge lokale leverandører og inkludere en andel økologiske råvarer.
Les mer her og se ressurser for reduksjon av matsvinn.

Foto: Arendalsfolk.

Forrige
Forrige

Workshop & foredrag for gårdsgründere og kreative entreprenører

Neste
Neste

Matkurs for barn med Den Kulturelle Skolesekken